Category Archives: Geluk

Boek: Search inside Yourself over ademen en wereldvrede

Search inside Yourself is een boek over mindfulness geschreven door een Google engineer, Chade-Meng Tan. Dat moet wel een doortimmerd boek opleveren, leek me. Het boek is zeker doortimmerd gebleken, met vele wetenschappelijke bronnen en ruimte voor studies en definities. Maar het boek is ook praktisch En geestig. Dat kan ook niet anders als de… Read More »

Vanuit de hoogte bezien

Vakantie is een mooi moment voor reflectie. Een half jaar zit erop en een langere tijd wat afstand, letterlijk en figuurlijk, tot je werk vraagt om bezinning op wat je wel en niet bereikt hebt, wat dat betekent, hoe de rest van het half jaar in te richten … Binnen Getting Things Done gebruiken we voor… Read More »

Flow: de heilige graal van productiviteit

Steven Kotler, co-auteur van The Age of Abundance, heeft een nieuw boek uit: The Rise of Superman. Decoding the Science of ultimate Human Performance.  Centraal thema in het boek is flow. Hoe kom je in die ideale staat van productief zijn met een totale focus? Kotler onderzocht het bij extreme sporters, die voor hun risicovolle acties aangewezen… Read More »

Abundance!

Naar aanleiding van een tip van Martijn Aslander heb ik het boek The Age of Abundance. The Future is better than You think van Peter Diamandis & Kotler gelezen (nou ja, geluisterd via Audible). Mooie technologische inzichten die elkaar versterkend voor ongelooflijk veel voorspoed kunnen zorgen. Politiek en slechte bedoelingen staan wellicht nog in de weg… Read More »

Blue Monday te lijf

Of het nu wel of niet bestaat, de Blue Monday, het is in elk geval het gesprek van de dag. Op Lifehacking vind je een aantal adviezen om te werken aan voornemens en een positieve benadering van de hele rest van het jaar. Ik heb daarbij even kort de adviezen van vorig jaar aangehaald. Daarnaast… Read More »

Overtuigingen “hacken”

Op het GITP-blog staat een blog van mij over RET, rationeel emotieve therapie. De naam lijkt wellicht wat ingewikkeld maar de strekking van RET is eigenlijk vrij eenvoudig: je innerlijke stem kan waarschuwen of iets vinden maar daar kun je prima mee in discussie gaan. Lees op het blog hoe je door te rationaliseren belemmerende… Read More »

Op lifehacking: doe als de hommel

Hoewel wetenschappers al zo’n 80 jaar weten hoe de hommel vliegt blijft het een mooi verhaal. Volgens berekeningen kon de hommel niet vliegen. De vleugels waren te klein of het lijf te groot of allebei. Waarom het wel kan ligt iets ingewikkelder, bleek achteraf. Het idee is prachtig dat iets kan en dat iedereen weet… Read More »