0

Flow: de heilige graal van productiviteit

Steven Kotler, co-auteur van The Age of Abundance, heeft een nieuw boek uit: The Rise of Superman. Decoding the Science of ultimate Human Performance.  Centraal thema in het boek is flow. Hoe kom je in die ideale staat van productief zijn met een totale focus? Kotler onderzocht het bij extreme sporters, die voor hun risicovolle acties aangewezen zijn op concentratie en snelle feilloze beslissingen.

Kotler bouwt voort op het werk van Mihaly Czikszentmihalyi, die met het boek Flow het standaardwerk schreef. Kotler bouwt voort en nuanceert. Een interessant punt is dat voor topprestaties het kritisch denken en de rationele analyse minder wordt ingezet en beslissingen intuitiever en worden genomen. Door het uitschakelen van het kritische deel van de hersenen (transient hypofrontality) wordt tijdsbesef minder, wordt de informatieinname sterk vergroot en worden beslissingen veel beter.

De spannende verhalen van surfers, skaters, bergbeklimmers en jazz muzikanten maken het boek nog aansprekender om te lezen (of luisteren).

Uiteindelijk leidt de analyse tot flow-triggers. Bekijk de hele presentatie op Slideshare:
Schermafbeelding 2014-04-15 om 22.02.25

Later meer … Bekijk de spannende trailer bij het boek:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *