0

Blue Monday te lijf

Of het nu wel of niet bestaat, de Blue Monday, het is in elk geval het gesprek van de dag. Op Lifehacking vind je een aantal adviezen om te werken aan voornemens en een positieve benadering van de hele rest van het jaar.

Ik heb daarbij even kort de adviezen van vorig jaar aangehaald. Daarnaast veel aandacht voor het veranderen van gewoonten. Immers, als het je lukt van wenselijk gedrag een gewoonte te maken, dan vertoon je dat gedrag praktisch automatisch en is het niet telkens een unieke beslissing. Het boek van Charles Duhigg The Power of Habit is daar erg praktisch bij.

Naast Getting Things Done-technieken en het creëren van gunstige gewoonten is er ook een hoop slims te vinden binnen theorieën over geluk en praktische toepassingen ervan binnen mindfulness. In Het nieuwe werken. Hoe werk je effectiever en productiever van Arjan Broere (Het Spectrum/Intermediair) vind je daar een apart hoofdstuk over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *