Category Archives: GTD

De kracht van checklists

Een checklist is handig, dat is niks nieuws. Wie een checklist heeft voor alle spullen die je nodig hebt voor een reis of wat je mee moeten nemen naar een presentatie die zal de kracht van checklist kennen. Er staat altijd wel iets op dat je anders vergeten was of waar je heel diep over had moeten nadenken.… Read More »

Leestips voor een productiever 2017

Het nieuwe jaar staat voor de deur met als jaarafsluiting voor de meeste mensen wat vrije dagen. Een mooi moment om het jaar af te sluiten en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. En ook het moment voor goede voornemens. De kunst van die voornemens is niet ze te maken maar vast te houden… Read More »

Bewegen is goed voor je denken

Iedereen heeft het de afgelopen jaren wel gehoord: zitten is slecht voor je. Oftewel: zitten is  het nieuwe roken. Primair om meer beweging te krijgen en dat is fysiek goed voor je maar zeker zo belangrijk is beweging om even weg te zijn bij teveel hetzelfde werk doen (vergaderen, aan je laptop zitten) en je… Read More »

Klim op je gereedschapskist

In de bouw bestaat er zoiets als de ‘toolbox meeting’. De voorwerker klimt op zijn gereedschapskist en legt iets uit dat voor iedereen relevant is. Bijvoorbeeld een manier om nieuwe ongevallen te voorkomen, een bijzondere instructie bij materialen of gereedschap of nieuwe werkmethoden. Hoe vaak worden in een kantooromgeving bepaalde gezondheidsrisico’s besproken? Of handige adviezen… Read More »

Hoera: level 2 trainer certificering

Weer een stap verder op The Path of GTD Mastery: mijn level 2 trainer-certificering is rond. Nog genoeg te doen maar nu ook projecten en prioriteiten op practitioners- en trainersniveau afgerond. Level 1 richt zich op controle op je workflow en geeft je dagelijks rust en overzicht. Met level 2 voeg je meer perspectief toe en… Read More »

Evernote certified consultant!

Vanaf 1 oktober ben ik Evernote certified consultant en kan dus van dienst zijn als je wil weten wat Evernote voor je kan doen of voor je team of organisatie. Meld je vooral als je Evernote use cases wilt leren kennen of workflows of gewoon slimme dingen die Evernote kan. En waar mogelijk combineer ik die adviezen graag met… Read More »

Boek: Speedmailing. Heel snel je inbox de baas

Ik dacht dat ik met Overleef je inbox in 60 minuten een snelle hulp voor e-mailstress bood maar het kan nóg sneller: Speedmailing.Turn your work enemy into your best work tool (€ 11,91, 80 pagina’s). Het boek van Richard Wolfe helpt je snel met een eenvoudig beslissysteem je inbox niet langer als werkplek te zien. Je… Read More »