0

Gebruik jij “Ik zou …” ook vaak? Stop ermee!

Je kent het vast: je loopt weg van een lange en vermoeiende vergadering en denkt “Ik zou er eigenlijk iets van moeten zeggen dat het zo ongeorganiseerd verloopt!” Tegelijkertijd realiseer je je dat je dat na de vorige vergadering ook dacht. Nu ben je weer een week verder en is er weer een uur verloren. Eigenlijk wist je het al toen je de uitnodiging voor de vergadering kreeg. En volgende week zit iedereen er weer.

Stel dat je elke keer als je denkt ‘ik zou’, je die gedachte noteert om er later een concreet besluit over te nemen. Je denkt er geen seconde meer aan. Later zie je wel of je met ‘ik zou’ een actie doet of er verder niks mee doet. Heel eenvoudig.

Lees adviezen om niet in “Ik zou …” te blijven steken op de meereffect-artikelenbank: https://www.meereffect.nl/gebruik-jij-ik-zou-ook-vaak-stop-ermee/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *