0

Sjablonen voor je lees-notities in Obsidian

Na bijna een jaar notities gemaakt te hebben in Obsidian is voor mij duidelijk dat met deze notitie-app er heel veel meer kan dan met veel notitie-apps, waardoor je echt anders met je notities en dus je kennis kunt omgaan.

Voor een uitleg van wat kenmerken van Obsidian kun je deze video van mij bekijken. Als je ermee aan de slag wil, vind je een wereld aan bronnen die je verder helpen.

Een manier om het makkelijk te maken notities te blijven maken is automatisering, bijvoorbeeld door sjablonen te gebruiken. In deze video zie je hoe je met de plugin Templater voor Obsidian allerlei meta-data aan een notitie kunt toevoegen, waardoor je die notitie op allerlei manieren kunt organiseren. Door bijvoorbeeld in een notitie bij te houden of je een boek uit hebt of ermee bezig bent, wie de auteur is en wanneer je het gelezen hebt, kun je een notitie maken met al je boek-notities gesorteerd op datum gelezen of auteur of status van je vordering. Zo kun je in de notitie van een boek van een auteur een lijst automatisch laten invoegen van de andere boeken van die auteur die je al gelezen hebt.

Kijk hier hoe je dat kunt doen. Als je de codes wil zien, moet je de video even stoppen. Het is vooral bedoeld als inspiratie om Obsidian te gebruiken en met plugins je werkwijze te versterken. En te versnellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *