1

Hij is er: Ons werk is stuk

Het was een lang proces en het boek heeft twee a drie titels gehad voordat het deze werd maar hij is er: Ons werk is stuk Tips en inzichten voor onderhoud en reparatie van Martijn Aslander, Arjan Broere, Mark Meinema. Over kenniswerk, waarom we dat doen alsof het fabriekswerk is en hoe je dat beter kunt doen. Niet minder actueel dan toen we eraan begonnen omdat nog steeds heel veel kenniswerkers worstelen met keuzes als waaraan te werken, waar, met wie, hoe?

De flaptekst vat het wat mij betreft mooi samen:

De computer en de smartphone hadden ons werk leuker en makkelijk moeten maken, toch ervaren velen het omgekeerde. We moeten terug naar de tekentafel, want ons werk is stuk. Het is de hoogste tijd om deze werk-werkelijkheid eens kritisch onder de loep te nemen. In dit boek nemen Aslander, Broere en Meinema je mee langs de geschiedenis van ons werk, en doorkruisen ze het werk van HR, IT en het werk van archivarissen en documentalisten.

Vanuit de hersenwetenschap is veel van wat er mis gaat goed te verklaren, en op te lossen. Een must-read voor iedereen die bezig is om duurzaam inzetbaar te worden en blijven, levenslang wil leren en niet langer slaaf wil zijn van de computer en haar dienaar, de smartphone. Een werkweek van vier dagen, met vijf focus-uren per dag?

Geen probleem aldus onze auteurs. Heel raadzaam zelfs als je mentaal gezond wilt blijven én als je meer slagkracht wilt ontwikkelen. Ons werk is stuk en toe aan een grote onderhoudsbeurt.

IMHO een relevant boek voor kenniswerkers en hopelijk een discussiestarter voor teams en organisaties om kenniswerk beter te doen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *