0

Sidekick Notepad

Af en toe heb je een gereedschap als kenniswerkers dat gewoon precies goed is. Dat kan die ene slimme app zijn of een weergave in je notitie-app of een speaker die net alles heeft wat jij zoekt. In die serie hoort wat mij betreft ook het Sidekick Notepad.

CPG Grey en Myke Hurley bespreken in hun podcast een wereld aan thema’s, en soms ook echt het fenomeen thema’s, en zijn een aantal jaren geleden begonnen producten te maken. Hun Theme System Journal is een erg mooi notitieboek dat opgezet is om een jaar-thema in vast te leggen en dagelijks bij te journalen. Nu is er ook het elegante Sidekick Notepad.

Er is een wereld aan notitieboeken van hoge kwaliteit. Of je nu Moleskin, Leuchtturm, Hobonichi, Fieldnotes of de Traveler’s notitieboeken en -boekjes gebruikt, allemaal prettige spullen om mee te werken. Er is een wereld aan formaten, papiersoorten en bindingen, zodat je precies de goede kunt kiezen. Wat maakt dan de Sidekick Notepad bijzonder?

Het notitieboek is een soort landscape-notitieboek dat smal is en bedoeld is om tussen jou en je toetsenbord te leggen, zodat je makkelijk wat aantekeningen kunt maken. Datzelfde kun je doen als je een boek voor je hebt liggen of vergaderstukken. De voorkant kun je omslaan en onder je toetsenbord of onder het notepad leggen. Uiteraard kun je het notitieboek ook gebruiken in gesprekken zonder dat het ergens tussen hoeft te passen.

Bovenaan de pagina vind je ruimte om datum en andere meta-data te noteren. Het grootste deel van de pagina is notitie-ruimte met de bekende journal-stipjes. Naast ruimte om notities te maken op het stevige papier is er links een kolom voor acties. Er zit een perforatierand bovenaan de pagina dus als je klaar bent, scheur je de pagina uit je notepad. Eventueel acties overnemen of een scan maken en door naar de volgende pagina.

Het is geen goedkoop notitieboek ($ 32,-) maar wat mij betreft de prijs meer dan waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *