0

Verspil ik mijn tijd door e-mail te organiseren?

Niet echt een open vraag: Verspil ik mijn tijd door e-mail te organiseren? Je voelt al aan dat het antwoord waarschijnlijk ‘ja’ is. Met wat nuance komt het daar wel op neer. In GTD-training hoor ik het best vaak: “Ik ben wel georganiseerd hoor, ik heb allerlei mapjes in de mail.” Gevraagd of het werkt is het antwoord heel vaak: “Nou, nee…” Meestal zijn het te veel mapjes, de verkeerde namen, mappen die overlappen, teveel lagen. Dat maakt opbergen ingewikkeld en het zoeken naar de juiste informatie ook. Zo verlies je onnodig tijd en durf je er niet op te vertrouwen dat je info die je nodig hebt, zult vinden.

Lees meer tips in het artikel Verspil ik mijn tijd door e-mail te organiseren? Een inspiratie voor het onderzoek was een onderzoek van IBM: Am I wasting my time organizing email?
A study of email refinding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *