0

Is wat je nu doet het belangrijkste wat je kunt doen?

Als kenniswerker heb je de hele dag door beslissingen te nemen: wat ga je doen, wat de je niet, wat doe je met storingen, wanneer is een taak of project klaar? Een vergadering voorbereiden, mails beantwoorden of toch een opzet voor een presentatie maken? Of even lekker niks doen? Hoe maak je die keuze?

David Allen stelt de vraag:

Is wat je nu doet het belangrijkste wat je kunt doen?

Met andere woorden uit alles wat je kunt doen, heb je dat gekozen dat gezien de tijd en plaats het belangrijkste is? Uiteraard kun je niet overal en altijd alles doen. Soms zijn er beperkingen. Soms kun je van alles kiezen.  Om de vraag positief te kunnen beantwoorden, heb je overzicht nodig over wat je kunt doen en is het vervolgens zaak dat te kiezen dat daarbinnen het belangrijkst is. Handig als je in een moment van reflectie voor jezelf scherp hebt wat voor jou belangrijke projecten zijn de komende tijd.

Lees het artikel Is wat je nu doet het belangrijkste op de meereffect-site voor meer adviezen om betere keuzes te maken wat je wanneer doet.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.