Boek: Overleef je inbox

Op 1 maart 2016 verschenen: mijn boekje Overleef je inbox in 60 minuten. Het is een boekje (en nu mag je echt boekje zeggen, want je moet het in 60 minuten kunnen lezen) in de reeks 60 minuten van uitgeverij Haystack en het blog FrankWatching. Op deze pagina vind je meer over het boekje.


>Media enOverleef je inbox in 60 minuten

Podcast Strategisch lui en Overleef je inbox

Niels Gouman (Strategisch lui) heeft een podcast met interviews rond ondernemen en slimmer werken. In aflevering 7 ben ik te gast om e-mailadviezen te bespreken. Luister aflevering 7 van de Strategisch lui-podcast: Overleef je inbox.

 

Een uur lange podcast bij Frankwatching

Schermafbeelding 2016-05-25 om 08.40.47

Op Frankwatching vind je een podcast over Overleef je inbox. Interviewer Jelle Drijver, ervaren kenniswerker, heeft interessante vragen over e-mail, e-mail, GTD, ergernissen rond e-mail en slimmer samenwerken.

 

Bij BNR Zaken doen met

Op 10 maart was ik te gast met Overleef je inbox in 60 minuten bij BNR Zaken doen gepresenteerd door Marijke Roskam.

Bij QMusic

Bij QMusic deed ik 25 februari een kort gesprek Kai Merckx over Overleef je inbox in 60 minuten en een weggeef-actie: Is je mailbox een puinhoop? Arjan schiet te hulp.

Schermafbeelding 2016-02-26 om 07.24.54

Bij WerkenFM

Op 07 maart mocht ik bij Sebas Krijgsman in de Werken.FM de Ochtenduren wat vertellen over Overleef je inbox in 60 minuten.

Schermafbeelding 2016-03-07 om 19.26.45

Review in nrc.next

In nrc.next lees je een mooie bespreking van Overleef je inbox in 60 minuten. Een paar citaten:

En dan is het helemaal fijn als zo’n boek tijdwinst oplevert, zoals deze editie, bestemd voor eenieder die gebukt gaat onder een overvolle inbox.

Pas op als je graag moppert over je mailbox, na het lezen van dit boek verlies je namelijk ieder recht op klagen.

Review op Frankwatching

Op Frankwatching lees je een review van Overleef je inbox in 60 minuten. Veel positiefs en een paar kritische noten. Lees de review Slim overweg met je inbox alle manieren op een rij.

Vermelding op Sprout.nl met vijf tips

Op Sprout, blad en site voor ondernemers, lees je een mooie vermelding van Overleef je inbox in 60 minuten met vijf tips om je inbox de baas te blijven.

Review op eenmanierom.nl

Van Patrick Mackaaij, als vanouds, een gedegen bespreking. Lees de review Overleef je inbox in 60 minuten op eenmanierom.

Bespreking en tips op SecretaresseNet

Op de site SecretaresseNet vind je een korte bespreking van Overleef je inbox in 60 minuten en tips hoe je als secretaresse anderen kunt helpen betere e-mails te maken, waardoor mailbeheer stukken eenvoudiger wordt.

> Over het boek

Over 60 minuten

Op 1 maart verschenen: mijn boekje Overleef je inbox in 60 minuten. Het is een boekje (en nu mag je echt boekje zeggen, want je moet het in 60 minuten kunnen lezen) in de reeks 60 minuten van uitgeverij Haystack en het blog FrankWatching. In die reeks vind je praktische boekjes over allerlei digitale, commerciële zaken, zoals zakelijk bloggen, Instagram beter gebruiken, SEO, webcare doen, een webshop opzetten.

 

Schermafbeelding 2016-02-01 om 15.57.53

Inhoud van het boek

In het boekje lees je uiteraard allerlei praktische tips en trucs over e-mailgebruik, je inbox op nul houden, van e-mails taken maken, apps en tools die je sneller en beter met e-mail laten werken. Daarnaast veel aandacht voor aandacht. E-mail kan je productief maken en van je beste werk afhouden. Hoe zorg je ervoor dat het tweede niet gebeurt en je niet voortdurend in een ongeordende mailbox reageert op input van anderen, zonder overzicht en structuur? Daarbij lees je hoe inzichten en best practices uit Getting Things Done je kunnen helpen.

De hoofdstukken uit het boek:

  1. de e-mailstortvloed. Over de groeiende hoeveelheid e-mails en de potentiële stress die dat op kan leveren
  2. heb aandacht voor aandacht. Waarom het als kenniswerker zo belangrijk is zuinig te zijn op je aandacht en hoe storingen je van je beste werk afhouden
  3. georganiseerd zijn. Over het nut van overzicht en controle om in flow te raken en creatief werk te kunnen doen. Juist de ruimte die overzicht en controle geven maakt creatief
  4. beslissen. Een volle inbox vraagt om een reeks beslissingen, zodat e-mails uit je inbox gaan naar de plek waar ze horen (takenlijst, agenda, archief, enzovoort).
  5. e-mailetiquette. Met wat meer aandacht en bedachtzaamheid blijft e-mail een krachtig en effectief communicatiemiddel.
  6. zeven alternatieven voor e-mail. Soms zijn andere communicatiemiddelen geschikter dan e-mail of versterken ze e-mail.
  7. e-mailtips. Praktische tips om sneller een mail te beantwoorden, niet twee keer dezelfde tekst te typen, mailregels en -filters te gebruiken voor wat automatisering van je mail.

Met name Outlook- en Gmail-gebruikers krijgen veel praktische adviezen.

Dus …

Heb je teveel mail, kost mail verwerken je teveel tijd, dan is een uurtje lezen in Overleef je inbox in 60 minuten gegarandeerd een wijze investering.

Meer weten? Mail mij!