Over Getting Things Done

David Allen in A'dam 2015

Met David Allen, de grote inspirator

Getting Things Done (ook wel: GTD) is een praktische en complete productiviteitsmethode die ervoor zorgt dat jij je beste kenniswerk doet. De methode is gebaseerd op het boek Getting Things Done. De kunst van stressvrije productiviteit van David Allen.

NB: Een snelle introductie op Getting Things Done nodig? Lees het boekje (en ook echt een boekje) De Kleine Allen. Getting Things Done samengevat!

De methode is gebaseerd op universele principes die je helpen je aandacht en focus te houden door controle en overzicht te hebben over al je commitments. In vijf stappen zorg je voor controle, waarbij elke stap een aantal best practices kent. Elke best practice maakt je productiever maar gecombineerd levert het je een enorme sprong in productiviteit, focus, controle.

Het bekendst is GTD waarschijnlijk geworden door de elegante verzameling lijsten, die je helpen al je commitments in kaart te brengen, van concrete actie tot ambitie die je mogelijk ooit wil verwezenlijken. Maar ook de stap Reflecteren bevat cruciale sleutels om je productiviteit te vergroten.

Afgelopen jaar ben ik gecertificeerd als GTD practitioner, trainer en uiteindelijk master trainer. Eerst level 1 en vervolgens level 2. Een zeer leerzaam traject dat me geholpen heeft GTD in alle hoeken en gaten te leren kennen en mijn eigen systeem te perfectioneren. Contact daarbij met David Allen en de medewerkers van de David Allen Company was een bijzondere verdieping.

Kijk op meereffect voor GTD-trainingen en artikelen die je helpen stappen van GTD onder de knie te krijgen. Op mijn site vind je onder het label GTD meer GTD-adviezen en onder de tab Blog-bijdragen artikelen die ik voor diverse sites gemaakt heb.

De belofte van GTD: mind like water

Schermafbeelding 2016-09-06 om 08.11.32