De kracht van checklists

By | 21 maart 2017

Een checklist is handig, dat is niks nieuws. Wie een checklist heeft voor alle spullen die je nodig hebt voor een reis of wat je mee moeten nemen naar een presentatie die zal de kracht van checklist kennen. Er staat altijd wel iets op dat je anders vergeten was of waar je heel diep over had moeten nadenken. De meeste checklist ontstaan ook juist omdat je iets vergeten bent en dat wil voorkomen.

Maar checklists zijn meer dan handige afvinklijstjes voor je reis of presentatie of voor een vergadering of om een blogpost te maken. Je kunt eigenlijke elke gedragsverandering die je wil bereiken, vertalen naar een aantal concrete acties en die in een checklist vastleggen. Door die checklist bij een dagstart of Wekelijks Onderhoud te bekijken, help je jezelf elke keer concreet na te hoe je vordert.

Lees op de meereffect-artikelenbank het artikel Vergeet alles maar één keer over wat je allemaal kunt bereiken met checklists.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *