0

Volg niet alleen acties maar ook je projecten

shutterstock_169552505

Getting Things Done (GTD) is een praktische productiviteitsmethode die je helpt je to do’s beter te managen en daardoor met meer ontspanning productief te zijn. GTD bevat veel  praktische adviezen, zoals formuleer een Eerstvolgende Actie die je helpen om acties ook echt te doen.

Nu is de mate waarin je tevreden bent over wat je doet niet alleen een vraag van acties doen. Immers, doe je wel de belangrijkste acties, reageer je niet teveel op anderen, wat krijgt de meeste aandacht van alles wat je kunt doen? Oftewel zoals Covey vraagt:

Is your ladder against the right wall?

Een goede manier om in kaart te brengen aan welke projecten je wilt werken, is het aanleggen en gebruiken van een projectenlijst. Al is het maar een eenvoudige lijst met projecten, dan heb je al een referentie om naar te kijken. Met name in het wekelijks onderhoud kun je die lijst gebruiken om te bepalen of je voldoende acties uit de belangrijkste projecten hebt gedaan. Oftewel, hoe doe je niet alleen urgente zaken maar vooral ook belangrijke? Lukt dat niet, hoe kun je daar volgende week meer van realiseren?

Lees het hele artikel over de projectenlijst in GTD op de Meereffect artikelen-bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *