Category Archives: Tovertypen

Fingertips-videootje: supersnel typen en programma’s starten

Als je veel typt, dan typ je ook regelmatig dezelfde dingen: beleefdheidsfrasen in de mail, instructies, uitleg. Of je zwoegt op lastig te typen zaken zoals lange boektitels, woorden met accenten of erg lange urls. Dat kan handiger. Gebruik tovertypprogamma’s, zoals Fingertips van Taco Oosterkamp. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik eerder… Read More »

Je e-mailhandtekeningen gebruiken als sjabloon

Wie vaker hetzelfde mailtje maakt, die kan dat sneller doen met tovertypen. Denk aan programma’s zoals Fingertips of TextExpander. Als die programma’s niet kunt installeren, heeft Outlook sjablonen maar dat is best een heel geknutsel. Makkelijker is het dan je e-mailhandtekeningen in Outlook te gebruiken voor sjablonen. Maak in een handtekening een standaardmailtje, sla de handtekening… Read More »

Handig: Textexpander herinnert je aan je tovertyp-afkortingen

Wie snel wil typen die gebruikt een tovertyp-programma. Je tikt een afkorting, bijvoorbeeld mvg en de software die je gebruikt maakt ervan: Met vriendelijke groet, Arjan Broere Zo voeg je snel allerlei zaken in die je vaker typt: IBAN-nummer een lang adres van een website je e-mailadres je 06-nummer standaardalinea’s uit de mail, eventueel met variabelen… Read More »