Category Archives: De kleine Lifehacking voor Dummies

Fingertips-videootje: supersnel typen en programma’s starten

Als je veel typt, dan typ je ook regelmatig dezelfde dingen: beleefdheidsfrasen in de mail, instructies, uitleg. Of je zwoegt op lastig te typen zaken zoals lange boektitels, woorden met accenten of erg lange urls. Dat kan handiger. Gebruik tovertypprogamma’s, zoals Fingertips van Taco Oosterkamp. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik eerder… Read More »

Klim op je gereedschapskist

In de bouw bestaat er zoiets als de ‘toolbox meeting’. De voorwerker klimt op zijn gereedschapskist en legt iets uit dat voor iedereen relevant is. Bijvoorbeeld een manier om nieuwe ongevallen te voorkomen, een bijzondere instructie bij materialen of gereedschap of nieuwe werkmethoden. Hoe vaak worden in een kantooromgeving bepaalde gezondheidsrisico’s besproken? Of handige adviezen… Read More »

Handig: Textexpander herinnert je aan je tovertyp-afkortingen

Wie snel wil typen die gebruikt een tovertyp-programma. Je tikt een afkorting, bijvoorbeeld mvg en de software die je gebruikt maakt ervan: Met vriendelijke groet, Arjan Broere Zo voeg je snel allerlei zaken in die je vaker typt: IBAN-nummer een lang adres van een website je e-mailadres je 06-nummer standaardalinea’s uit de mail, eventueel met variabelen… Read More »

Dagindeling op nrc.next

Alex van der Hulst maakte een mooi overzicht van slimmer werken-hacks in de vorm van een dagindeling. Hopelijk zijn het handige tips en ziet het er niet te serieus uit 😉 Blendle zette een bericht erover op Twitter wat weer mooie reacties opriep. Populair vandaag: Handige tips van @arjanbroere om zo efficiënt mogelijk te werken:… Read More »