Category Archives: E-mail

Fingertips-videootje: supersnel typen en programma’s starten

Als je veel typt, dan typ je ook regelmatig dezelfde dingen: beleefdheidsfrasen in de mail, instructies, uitleg. Of je zwoegt op lastig te typen zaken zoals lange boektitels, woorden met accenten of erg lange urls. Dat kan handiger. Gebruik tovertypprogamma’s, zoals Fingertips van Taco Oosterkamp. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik eerder… Read More »

Boek: Speedmailing. Heel snel je inbox de baas

Ik dacht dat ik met Overleef je inbox in 60 minuten een snelle hulp voor e-mailstress bood maar het kan nóg sneller: Speedmailing.Turn your work enemy into your best work tool (€ 11,91, 80 pagina’s). Het boek van Richard Wolfe helpt je snel met een eenvoudig beslissysteem je inbox niet langer als werkplek te zien. Je… Read More »

Frankwatching-artikel: Niet mopperen over e-mail maar een alternatief gebruiken

E-mail is een prima communicatiemiddel: goedkoop, snel en makkelijk. Tegelijkertijd is het als communicatiemiddel niet overal geschikt voor. Een ingewikkelde kwestie leg je niet zo maar uit. Laat staan dat je met wat tekst op een scherm een emotionele of politiek gevoelige kwestie aanpakt. Daar zijn betere middelen voor. Lees op Frankwatching de blog Klaar met gemopper over… Read More »

Frankwatching-artikel: E-mailetiquette: zo schrijf je de beste e-mails

Vraag een groepje mensen naar hun e-mailergernissen en in een paar seconden heb je een grote hoeveelheid frustraties bij elkaar: te veel e-mails, lange of onduidelijke e-mails, ge-cc zonder reden, een antwoord-aan-allen als dat niks toevoegt. (Zie ook de reacties op boekbespreking van Overleef je inbox in 60 minuten). Allemaal hinderlijk, want jij krijgt die… Read More »

Spark: een heel handige e-mail-app

Er zijn heel veel mail apps en ze hebben allemaal zo hun sterkten. Mailbox was een tijd een sterke app, met goede swipe-opties om ook op je iPhone mail te verwerken zonder allerlei gecopy-paste. Met de laatste toevoegingen aan Spark is dit wat mij betreft de nummer één mail-app. Een fris design met veel e-mailhandigheden. Vooral de… Read More »

Je e-mailhandtekeningen gebruiken als sjabloon

Wie vaker hetzelfde mailtje maakt, die kan dat sneller doen met tovertypen. Denk aan programma’s zoals Fingertips of TextExpander. Als die programma’s niet kunt installeren, heeft Outlook sjablonen maar dat is best een heel geknutsel. Makkelijker is het dan je e-mailhandtekeningen in Outlook te gebruiken voor sjablonen. Maak in een handtekening een standaardmailtje, sla de handtekening… Read More »