Category Archives: Productiviteit

De kracht van checklists

Een checklist is handig, dat is niks nieuws. Wie een checklist heeft voor alle spullen die je nodig hebt voor een reis of wat je mee moeten nemen naar een presentatie die zal de kracht van checklist kennen. Er staat altijd wel iets op dat je anders vergeten was of waar je heel diep over had moeten nadenken.… Read More »

Fingertips-videootje: supersnel typen en programma’s starten

Als je veel typt, dan typ je ook regelmatig dezelfde dingen: beleefdheidsfrasen in de mail, instructies, uitleg. Of je zwoegt op lastig te typen zaken zoals lange boektitels, woorden met accenten of erg lange urls. Dat kan handiger. Gebruik tovertypprogamma’s, zoals Fingertips van Taco Oosterkamp. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik eerder… Read More »

Leestips voor een productiever 2017

Het nieuwe jaar staat voor de deur met als jaarafsluiting voor de meeste mensen wat vrije dagen. Een mooi moment om het jaar af te sluiten en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. En ook het moment voor goede voornemens. De kunst van die voornemens is niet ze te maken maar vast te houden… Read More »

Bewegen is goed voor je denken

Iedereen heeft het de afgelopen jaren wel gehoord: zitten is slecht voor je. Oftewel: zitten is  het nieuwe roken. Primair om meer beweging te krijgen en dat is fysiek goed voor je maar zeker zo belangrijk is beweging om even weg te zijn bij teveel hetzelfde werk doen (vergaderen, aan je laptop zitten) en je… Read More »

Klim op je gereedschapskist

In de bouw bestaat er zoiets als de ‘toolbox meeting’. De voorwerker klimt op zijn gereedschapskist en legt iets uit dat voor iedereen relevant is. Bijvoorbeeld een manier om nieuwe ongevallen te voorkomen, een bijzondere instructie bij materialen of gereedschap of nieuwe werkmethoden. Hoe vaak worden in een kantooromgeving bepaalde gezondheidsrisico’s besproken? Of handige adviezen… Read More »