Category Archives: Hack

Fingertips-videootje: supersnel typen en programma’s starten

Als je veel typt, dan typ je ook regelmatig dezelfde dingen: beleefdheidsfrasen in de mail, instructies, uitleg. Of je zwoegt op lastig te typen zaken zoals lange boektitels, woorden met accenten of erg lange urls. Dat kan handiger. Gebruik tovertypprogamma’s, zoals Fingertips van Taco Oosterkamp. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik eerder… Read More »

‘Er is over gebeld …’

Bij een uitzoekklusje op YouTube kwam ik een profiel over Rop Gongrijp tegen. Relevante boodschappen over privacy en veiligheid. Nu alweer ruim 5 jaar oud en actueler dan ooit. Een erg leuk stukje op 5:28 waar Gongrijp bij Karel van de Graaff zit die hem vraagt hoe hij toegang krijgt tot allerlei handleidingen van de PTT die… Read More »

‘Zit de stekker erin?’

Dit artikel staat ook op Lifehacking: Zit de stekker erin? In de podcast Back to Work bespreken Merlin Mann en Dan Benjamin deze week (editie 238) onder andere hoe je iets leert en hoe je beter wordt in een bepaald gebied. Ze komen te spreken over Dans ervaring als tech support person, waarbij hij de… Read More »

Scams …

De kleurrijke podcast You Are Not So Smart van David McRaney hoort bij het gelijknamige boek met de mooiste ondertitel die ik ken You Are Not So Smart: Why You Have Too Many Friends on Facebook, Why Your Memory Is Mostly Fiction, and 46 Other Ways You’re Deluding Yourself. Boek en podcast gaan over hoe gebrekkig we… Read More »

Date-hacking en veel meer

De podcast van Tim Ferriss sla ik maar zelden over maar de aflevering met hacker Samy Kamkar was wel een erg mooie. Naast de interessante biografie (MySpace worm!) van Samy blijft het verbluffend hoe sommige mensen zo handig zijn dat ze dwars door allerlei veiligheid heenlopen: autosloten, wachtwoorden, de code van spellen. Een bijzonder onderdeel… Read More »

5 minuten wachten …

Wie kent het niet: e-mail gemaakt en hup verzenden. Even later knaagt er iets: bijlage vergeten, link niet toegevoegd, net iets te leuke grap? Af en toe is er die ene mail die misschien toch iets anders gemoeten had. Een tip die we eerder deelden: voeg als laatste de geadresseerde toe. Dat voorkomt per ongeluk… Read More »

Met meer overzicht werken in Outlook

Outlook is voor velen een wezenlijk onderdeel van het werk: agenda, mail, archief, taken, notities. Maar het is nogal een druk programma met veel knoppen en balken. Zodanig veel dat mensen die voor het eerst ontdekken dat je mailregels kunt maken dan pas ontdekken dat die knop “Regels” al jaren in beeld zit. Nooit eerder… Read More »

Snel handleidingen maken met Clarify (Mac/Windows)

Hoe maak je een reeks implementatiegidsen, waarin je uitlegt hoe je Getting Things Done (verder: GTD) opzet in een aantal omgevingen zoals Evernote, Google Taken en via je iOS-apparaten? De tekst maken is één maar hoe combineer je tekst met uitleg? Voor tekst heb ik al mooie toepassingen: Tree en Byword. Voor stap-voor-stap uitleggen nog niet … Enter:… Read More »