Category Archives: Beïnvloeden

Think like a Freak

Luisterboeken zijn een uitkomst. Lange autoritten worden een kans om boeken te luisteren. Bij sommige boeken is dat best even opletten (Thinking Fast and Slow) maar andere lijken gemaakt om te luisteren. Zeker als de schrijver het zelf voorleest. Think like a Freak. How to think smarter about almost everything! van Steven Levitt en Stephen Dubner is bij uitstek… Read More »

Spannend, praktisch en weloverwogen

Onderhandelingen zijn niet altijd rationeel en je onderhandelt niet altijd met coöperatieve, gebalanceerde gesprekspartners. Vandaar dat je in onderhandeling terecht kunt komen, die heel ander weerwerk vragen dan de “standaard” onderhandeling. Onderhandelaars zijn ook maar mensen en mensen die denken en handelen ook emotioneel Om die reden heeft George van Houtem Onderhandelen als het heet wordt. Technieken en… Read More »

Elevator pitch: de prezi

Naar aanleiding van de workshop van vanochtend hier de link naar de prezi van de  elevator pitch en een link naar de pdf als je een prezi niet plezierig vindt. Meer achtergronden en video’s zijn te vinden op de pagina geheel gewijd aan de elevator pitch. En ter inspiratie de pitch van Don Draper:

“Je oren bezorgen je geen problemen”

Een interessante quote van Frank Tyger vat een heleboel gespreksadviezen prima samen:  Your ears will never get you into trouble Op Lifehacking heb ik een paar aspecten van luisteren in spannende gesprekssituaties in een blog uitgewerkt. Onder andere: Ga naar het balkon in spannende situaties; neem afstand (Ury) Begrijp voor je begrepen kunt worden (Covey) Voorkom… Read More »

Nummer opmerkingen in je mail

Bij het reviewen van een module over elearning viel me op dat de meeste mails diverse aandachtspunten bevatten. Eigenlijk niet handig om dat via de mail te doen; samenwerken op afstand kan veel handiger. De ene mail volgt de andere op en opmerkingen volgen op opmerkingen. Om overzicht te houden, ben ik mijn opmerkingen maar… Read More »

Online seminar de dirty tricks

Bij Freelunch heeft George van Houtem een online seminar verzorgd, waarin hij een aantal onderhandeladviezen geeft. Het kijken meer dan de moeite waard en ook goed te zien dat er gebalanceerder over onderhandelen wordt gesproken, dan met alleen dirty tricks op zak. Het kan dat je een account moet maken om het webinar te kunnen zien,… Read More »