Category Archives: Verbaal

‘Er is over gebeld …’

Bij een uitzoekklusje op YouTube kwam ik een profiel over Rop Gongrijp tegen. Relevante boodschappen over privacy en veiligheid. Nu alweer ruim 5 jaar oud en actueler dan ooit. Een erg leuk stukje op 5:28 waar Gongrijp bij Karel van de Graaff zit die hem vraagt hoe hij toegang krijgt tot allerlei handleidingen van de PTT die… Read More »

“Vertel eens iets over jezelf”

Een vraag die vaak gesteld wordt – die je weet dat gaat komen 😉 In een artikel in Intermediair vertaalden ze de antwoorden die op Ladders worden gegeven:   “I can summarize who I am in three words.” Grabs their attention immediately. Demonstrates your ability to be concise, creative and compelling. “The quotation I live my… Read More »

Online seminar de dirty tricks

Bij Freelunch heeft George van Houtem een online seminar verzorgd, waarin hij een aantal onderhandeladviezen geeft. Het kijken meer dan de moeite waard en ook goed te zien dat er gebalanceerder over onderhandelen wordt gesproken, dan met alleen dirty tricks op zak. Het kan dat je een account moet maken om het webinar te kunnen zien,… Read More »

Salarisonderhandeling: noem een speficiek bedrag

Op Intermediair vind je een aantal adviezen over salarisonderhandelingen. Altijd handig om eens door te lopen. Eén is intrigerend, aangezien het meer een advies lijkt voor prijzen in de schappen van een supermarkt dan voor een salarisonderhandeling: Vraag een zeer specifiek, oneven bedrag Dit is psychologie. Een ervaren New Yorkse recruiter die anoniem wil blijven,… Read More »

De McDonald’s theorie: reacties losmaken

Op Lifehacking schrijft Patrick Loonstra in een blog de McDonald’s theorie. het is een aantrekkelijk en tegendraadse manier om in een gesprek reacties uit te lokken. Patrick geeft het voorbeeld van een groepje dat ergens wil lunchen maar niemand durft een suggestie te doen. Om die impasse te verbreken doe je een suggestie: “McDonald’s dan… Read More »