Category Archives: Tools

Fingertips-videootje: supersnel typen en programma’s starten

Als je veel typt, dan typ je ook regelmatig dezelfde dingen: beleefdheidsfrasen in de mail, instructies, uitleg. Of je zwoegt op lastig te typen zaken zoals lange boektitels, woorden met accenten of erg lange urls. Dat kan handiger. Gebruik tovertypprogamma’s, zoals Fingertips van Taco Oosterkamp. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik eerder… Read More »

Handig: Textexpander herinnert je aan je tovertyp-afkortingen

Wie snel wil typen die gebruikt een tovertyp-programma. Je tikt een afkorting, bijvoorbeeld mvg en de software die je gebruikt maakt ervan: Met vriendelijke groet, Arjan Broere Zo voeg je snel allerlei zaken in die je vaker typt: IBAN-nummer een lang adres van een website je e-mailadres je 06-nummer standaardalinea’s uit de mail, eventueel met variabelen… Read More »

Fijne schrijftool: Omnioutliner

Ik was al erg enthousiast over horizontaal outlinen. Met Tree is dat erg makkelijk. De kracht van Tree is zijn sobere opzet, waardoor je er snel een opzet in maakt. Maar het is ook weer een beperkte omgeving om een boek of essay in te maken dat over meer pagina’s gaat. Daar is OmniOutliner (iPad en… Read More »

Een takenmanager kiezen

Wie in de App store zoekt naar een app om de taken bij te houden, vindt talloze apps. Van complete projectmanagementsoftware tot kekke gestylde apps die een lijstje to do’s ordenen. Om wat keuze te kunnen maken in al die apps heb ik een blog over takenmanagers gemaakt op Lifehacking waar een aantal criteria bij… Read More »

Presenteren zónder bulletpoints

Op Lifehacking kun je een uitgebreide blog van mij lezen over het gebruik van media ter ondersteuning van een presentatie. De titel is Presenteren zónder bulletpoints om te prikkelen de standaard powerpoint-sjablonen vooral niet te gebruiken. De stappen die je zet zijn de volgende: heb een heldere rode draad en wees kritisch op wat er… Read More »

Nieuwe Evernote toepassing: Evernote Hello

Op Lifehacking heb ik een bespreking geschreven van een nieuwe toepassing van Evernote: Evernote Hello.  Na een ontmoeting met iemand kun je zijn of haar contactgegevens toevoegen maar in de normale adressenprogramma’s wordt het dan een entry op alfabet. Evernote wil aan de ontmoeting gegevens toevoegen, zodat je contacten makkelijker terugvindt en je je de… Read More »