Category Archives: Succes

Boek: Search inside Yourself over ademen en wereldvrede

Search inside Yourself is een boek over mindfulness geschreven door een Google engineer, Chade-Meng Tan. Dat moet wel een doortimmerd boek opleveren, leek me. Het boek is zeker doortimmerd gebleken, met vele wetenschappelijke bronnen en ruimte voor studies en definities. Maar het boek is ook praktisch En geestig. Dat kan ook niet anders als de… Read More »

“There is no need to wait”

De podcasts van Timothy Ferris zijn altijd onderhoudend en prikkelend. Ook de aflevering waarin hij Peter Thiel interviewt is dat weer. Nou ja, hij heeft de vragen opgestuurd, aangezien hij vanwege ziekte het interview niet live kon doen. Peter Thiel is de oprichter van PayPal, samen met o.a. Elon Musk. Thiel is ook de auteur van Zero… Read More »

Versimpelen: spelenderwijs tot de kern komen

Met het boek Versimpelen. Projecten realiseren zonder gedoe heeft Jan-Peter Bogers een glashelder boek afgeleverd dat duidelijk maakt dat er zo veel gerealiseerd kan worden als je maar weet wat je wilt en daar dicht bij blijft. In tal van cases en met de nodige instrumenten laat Jan-Peter de lezer ervaren dat de donkere paden van politiek, bureaucratie, narcisme,… Read More »

Flow: de heilige graal van productiviteit

Steven Kotler, co-auteur van The Age of Abundance, heeft een nieuw boek uit: The Rise of Superman. Decoding the Science of ultimate Human Performance.  Centraal thema in het boek is flow. Hoe kom je in die ideale staat van productief zijn met een totale focus? Kotler onderzocht het bij extreme sporters, die voor hun risicovolle acties aangewezen… Read More »

Abundance!

Naar aanleiding van een tip van Martijn Aslander heb ik het boek The Age of Abundance. The Future is better than You think van Peter Diamandis & Kotler gelezen (nou ja, geluisterd via Audible). Mooie technologische inzichten die elkaar versterkend voor ongelooflijk veel voorspoed kunnen zorgen. Politiek en slechte bedoelingen staan wellicht nog in de weg… Read More »

Blue Monday te lijf

Of het nu wel of niet bestaat, de Blue Monday, het is in elk geval het gesprek van de dag. Op Lifehacking vind je een aantal adviezen om te werken aan voornemens en een positieve benadering van de hele rest van het jaar. Ik heb daarbij even kort de adviezen van vorig jaar aangehaald. Daarnaast… Read More »