Category Archives: Slimmer werken

De kracht van checklists

Een checklist is handig, dat is niks nieuws. Wie een checklist heeft voor alle spullen die je nodig hebt voor een reis of wat je mee moeten nemen naar een presentatie die zal de kracht van checklist kennen. Er staat altijd wel iets op dat je anders vergeten was of waar je heel diep over had moeten nadenken.… Read More »

Fingertips-videootje: supersnel typen en programma’s starten

Als je veel typt, dan typ je ook regelmatig dezelfde dingen: beleefdheidsfrasen in de mail, instructies, uitleg. Of je zwoegt op lastig te typen zaken zoals lange boektitels, woorden met accenten of erg lange urls. Dat kan handiger. Gebruik tovertypprogamma’s, zoals Fingertips van Taco Oosterkamp. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik eerder… Read More »

Agenda-sjablonen voor Evernote

Evernote is een ideale plek om allerlei notities te bewaren, te bewerken, te presenteren, te lezen. Als er notities zijn waar je aan herinnerd wil worden, is er ook de Herinnering-functie. Zet een Herinnering aan voor een notitie en je krijgt een e-mailreminder en de notitie komt bovenaan je notitieboek te staan met een pop… Read More »

Ode aan de checklist

Ken je dat: iemand vraagt je “Heb je alles?” of “Vergeet je niets?” Meestal helpt zo’n vraag niet, aangezien het je niet op het spoor brengt van wat je misschien vergeten bent. Hooguit krijg je een gevoel van vage twijfel. “Heb ik alles …” Handiger is dan een concrete vraag: “Heb je een backup van… Read More »

Je e-mailhandtekeningen gebruiken als sjabloon

Wie vaker hetzelfde mailtje maakt, die kan dat sneller doen met tovertypen. Denk aan programma’s zoals Fingertips of TextExpander. Als die programma’s niet kunt installeren, heeft Outlook sjablonen maar dat is best een heel geknutsel. Makkelijker is het dan je e-mailhandtekeningen in Outlook te gebruiken voor sjablonen. Maak in een handtekening een standaardmailtje, sla de handtekening… Read More »