Category Archives: Gesprekstechniek

‘Er is over gebeld …’

Bij een uitzoekklusje op YouTube kwam ik een profiel over Rop Gongrijp tegen. Relevante boodschappen over privacy en veiligheid. Nu alweer ruim 5 jaar oud en actueler dan ooit. Een erg leuk stukje op 5:28 waar Gongrijp bij Karel van de Graaff zit die hem vraagt hoe hij toegang krijgt tot allerlei handleidingen van de PTT die… Read More »

‘Zit de stekker erin?’

Dit artikel staat ook op Lifehacking: Zit de stekker erin? In de podcast Back to Work bespreken Merlin Mann en Dan Benjamin deze week (editie 238) onder andere hoe je iets leert en hoe je beter wordt in een bepaald gebied. Ze komen te spreken over Dans ervaring als tech support person, waarbij hij de… Read More »

Scams …

De kleurrijke podcast You Are Not So Smart van David McRaney hoort bij het gelijknamige boek met de mooiste ondertitel die ik ken You Are Not So Smart: Why You Have Too Many Friends on Facebook, Why Your Memory Is Mostly Fiction, and 46 Other Ways You’re Deluding Yourself. Boek en podcast gaan over hoe gebrekkig we… Read More »

That’s a great question!

In wederom een mooi gemaakte aflevering van Freakonomics Radio, podcast bij het boek Freakonomics, doen de onderzoekers een onderzoekje naar de waarde van de opmerking That’s a great question! Soms een oprecht compliment, soms een manier om tijd te kopen en soms een verbal tic, een modische reflex-reactie. Luister zelf naar That’s a great question!

Spannend, praktisch en weloverwogen

Onderhandelingen zijn niet altijd rationeel en je onderhandelt niet altijd met coöperatieve, gebalanceerde gesprekspartners. Vandaar dat je in onderhandeling terecht kunt komen, die heel ander weerwerk vragen dan de “standaard” onderhandeling. Onderhandelaars zijn ook maar mensen en mensen die denken en handelen ook emotioneel Om die reden heeft George van Houtem Onderhandelen als het heet wordt. Technieken en… Read More »