0

Wat doe jij eigenlijk?

Een spontaan gesprekje in de espressobar, een kennismaking op zaterdag langs de lijn, in de pauze tijdens een congres zijn allemaal momenten waarop die ene vraag kan komen: “Wat doe jij eigenlijk?” Op zo’n open vraag heb je erg veel mogelijke antwoorden. Meld je dan de formele titel van je functie? Vertel je over je laatste project? Of een succesverhaal? Of houd je het algemeen en wacht je vervolgvragen af? Sommigen van ons hebben zulke complexe taken en rollen dat het nog best een kunst is om dat kort uit te leggen.

Het is is handig om een interessant antwoord te hebben op de vraag “Wat doe jij eigenlijk?” Een veel gebruikte metafoor is die van de elevator pitch. Je glipt in de lift met een belangrijk iemand en grijpt dat moment om iets te pitchen. De ander kan niet weg dus je hebt een korte tijd de kans wat aan te bieden of bijvoorbeeld jezelf voor te stellen. Gegeven die korte tijd is het handig als je een verhaal hebt. Bij veel gelegenheden heb je heus meer dan die anderhalve minuut maar kun je net zo goed voordeel hebben van een voorbereid verhaal.

Door nagedacht te hebben over jouw antwoord op de vraag wat je doet, kom je vast wat makkelijker in gesprek. Lees op de meereffect-artikelenbank het artikel Wat doe jij eigenlijk? of lees mijn eerdere uitgebreide blog over de elevator pitch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.