0

Repareer alleen de zwakste schakel

Een verbetering die je doet die de bottleneck niet aanpakt, is geen verbetering of zelfs een verslechtering. Als je in een team één persoon hebt die altijd traag is met zijn bijdragen, dan is dat de bottleneck. Verbeteren teamleden hun productiviteit, dan wordt de groepsoutput niet groter, aangezien die ene trage collega niet sneller wordt. Sterker nog, die ene trage collega komt nog meer onder druk te staan, aangezien de anderen hem met nog meer werk bestoken en nog vaker vragen om de status van achterstallig werk. De druk neemt alsmaar toe en de verbetering leidt tot een verslechtering.

Lees meer over het aanpakken van bottle necks: Repareer alleen de zwakste schakel.

NB: Eerder maakte Tiago Forte een mooie reeks artikelen over The Theory of the Constraint. Een model dat precies bovenstaande stelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *