0

Boek: Rework van Fried en Heinemeier Hansson nog steeds sterk

Rework. Minder is meer (Business Contact) van Jason Fried en David Heinemeier Hansson is al een paar jaar oud maar nog steeds actueel. En verfrissend. Rework is een reeks korte essays over ondernemen, vergaderen, plannen. Daarbij kiezen de auteurs voor tegendraadse en afwijkende invalshoeken. Werk niet teveel, beperk de features van je producten, werk lekker ’s nachts als jij dat fijn vindt en kijk gerust onder werktijd op social media. Kortom, genoeg interessants om eens je eigen opinies aan te testen en werk eens opnieuw uit te vinden.

De auteurs
De auteurs, Fried en Heinemeier Hansson, kun je kennen als makers van onder andere Basecamp maar treden veel in de openbaarheid met hun eigen podcast en bijvoorbeeld een TEDx van Fried over Waarom werken niet op het werk lukt. Als oprichters van Basecamp voeren ze wat ze verkondigen ook zelf door. Zo wordt er bijvoorbeeld ’s zomers overgeschakeld naar een vierdaagse werkweek en wordt de automatische synchronisatie van updates buiten kantooruren uitgezet, zodat iedereen kan werken maar daar dan anderen niet mee lastig valt.

Indeling
Het boek is verdeeld in een aantal delen, zoals productiviteit, concurrenten, evolutie, promotie, personeel. In elk hoofdstuk vind je losse waarnermingen of adviezen, zoals ‘Redenen om af te haken’ (in plaats van per se dat wat je start af te willen maken), ‘Ga slapen’ (in plaats van maar door te werken) of ‘Wees een conservator’ (kies in plaats van alles te willen doen en leveren). Lees het boek kaft-tot-kaft of spring er doorheen, dat werkt allebei.

Kortom
Rework is een aanrader om je denken te scherpen, ideeën die logisch lijken te testen en voor jezelf te bepalen wat jouw top 10 Rework-opvattingen zijn.

Als de kaft nog niet duidelijk is, dan zijn de korte video’s op de site bij het boek dat vast wel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *