0

Boek: Smarter, Faster, Better van Charles Duhigg

Met Smarter Faster Better: The Secrets of Being Productive in Life and Business van Charles Duhigg (Nederlandse titel Slimmer sneller beter – Het geheim van productiviteit thuis en op het werk € 24,99) is er weer een boek over productiviteit dat aan de hand van divers onderzoek en verschillende succesvolle veranderingen beschrijft hoe je je productiviteit kunt vergroten. Veel interessants en tegelijkertijd ook … veel.

In Smarter, Faster, Better beschrijft Duhigg acht aspecten van productiviteit aan de hand van heel diverse casussen. Het nut van controle over werk en leven en de kracht van beslissingen nemen, wordt gekoppeld aan hervormingen in het Amerikaanse leger. Daar leren soldaten door de waarom-vraag elkaars diepere motivatie aan te snijden voor taaie klussen. Maar ook in verzorgingshuizen blijkt beslissingen nemen en controle ervaren zeer positief. Zo komen ook fabrieken, het Israelische leger, vliegtuigongelukken, een ontvoering en bijvoorbeeld het verhaal achter Disney-succes Frozen voorbij. Dat zijn vaak lange en complexe verhalen die voor de lezer die productiviteitsverbetering zoekt wat lang kunnen zijn. Nog los van de vraag of de reacties van piloten in stressvolle situaties per se lessen voor het dagelijks leven achter een bureau opleveren.

Met The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business had Duhigg een boek met een helder model achter gewoonten en liet hij met casussen zien hoe dat model werkt. De casussen waren daar ook divers maar illustreerden een helder en simpel model.

Duhigg brengt de inzichten over productiviteit terug tot acht vrij diverse gebieden en geeft op elk van die gebieden adviezen:

  1. Motivatie
  2. Teams
  3. Focus
  4. Doelen stellen
  5. Managementcultuur
  6. Beslissen
  7. Creativiteit
  8. Data verwerken

Kortom, veel interessants en zeker als luisterboek aantrekkelijk door de verhalen maar de verhalen halen zo nu en dan de focus van de acht diverse gebieden en lessen daarbinnen af.

Duhigg was te gast in de Lifehacker-podcast en deelt daar interessante lessen: Charles Duhigg on Self Motivation and Mental Models.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.