0

Aanrader: Laat je iPad voor je werken

ipadNog net zo lang geleden was bij een organisatie waar tientallen iPads aangeschaft waren om daarna papierloos te gaan vergaderen. Op een andere plek kreeg iedereen die in het high potential-programma zat een iPad als versterking van de productiviteit. Op beide plekken, en veel andere plekken, blijkt helaas na de eerste lol van zo’n fijn apparaat dat het best lastig is de iPad ook écht te gebruiken om te lezen, te vergaderen, aantekeningen te maken. Hoe krijg je bestanden erop? En er weer af? Hoe deel je actielijsten? Kortom, mooi apparaat maar je hebt wel iets nodig om er professioneel mee aan de slag te kunnen. Gelukkig is er daarvoor het boek Laat je iPad voor je werken van Peter Loevezijn (Van Duuren, € 9,95).

Eerder schreef Loevezijn ook al Je iPad als mobiele kantoor. In dat boek werd de iPad besproken als informatiemanager, communicatiemanager. In Laat je iPad voor je werken ligt de opzet nog dichter bij de functies die voor zakelijk gebruik wezenlijk zijn:

  • aantekeningen maken op documenten
  • typend aantekeningen maken of handgeschreven
  • projecten doensamenwerken met de iPad.

Concrete functies, waarbij Van Loevezijn enkele toonaangevende apps kiest die werken voor dat specifieke gebruik van de iPad. Bijvoorbeeld tekst maken met Word, Pages of Google Docs, samenwerken met Trello, Slack of Todoist. Genoeg variëteit en tegelijkertijd geen overdaad aan keuzes.

De inleiding helpt kenniswerkers om bestanden te zien of de iPad. Zeker voor degenen die niet de combinatie Macbook, iPhone en iPad hebben maar ook Windows hardware of bestanden in Dropbox hebben, is het even zoeken. Dat gezoek kun je dus overslaan en je kunt direct aan de slag.

Heb je een iPad en niet de tijd of het geduld om zelf de beste app op elk terrein uit te kiezen, neem dan Laat je iPad voor je werken door (100 erg makkelijk door te werken bladzijden) en je gaat echt aan de slag met je iPad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *