0

Uitstelgedrag: wat is het en hoe gebruik je het in je voordeel?

shutterstock_327395549David Allen, auteur van Getting Things Done. De kunst van stressvrije productiviteit, stelt dat uitstelgedrag betekent dat je iets intuïtief afhoudt. Iets klopt nog niet met die taak die je uitstelt.De blokkade kan betekenen dat de actie nog onduidelijk is en niet een echte Eerstvolgende Actie is. Of dat de Gewenste Uitkomst waar je naartoe werkt bijzonder onaantrekkelijk is. Misschien is er zelfs op een hoger niveau van de Aandachtshorizonnen iets dat niet lekker zit. Dat wat je je voornam te doen, past ergens niet bij jouw rollen en verantwoordelijkheidsgebieden of bij jouw waarden.

Soms is uitstelgedrag tegengaan dus een kwestie van beter nadenken wàt je precies wil doen. Andere keren is de vraag wat maakt dat die taak je niet lekker zit en hoe je dat oplost.

Lees mee adviezen op de meereffect-artikelenbank: Een eind maken aan uitstelgedrag.

arjanbroere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.