0

Spark: een heel handige e-mail-app

spark SP-App-Icon-Final

Er zijn heel veel mail apps en ze hebben allemaal zo hun sterkten. Mailbox was een tijd een sterke app, met goede swipe-opties om ook op je iPhone mail te verwerken zonder allerlei gecopy-paste. Met de laatste toevoegingen aan Spark is dit wat mij betreft de nummer één mail-app. Een fris design met veel e-mailhandigheden.

Vooral de slimme swipe-opties maken het voor mij mogelijk elke e-mail ook op een smartphone-schermpje meteen weg te werken. Het idee met mail verwerken is toch vooral touch once, dus niet lezen, ongelezen maken, herlezen, naar taken overzetten, terugzoeken, … De swipe-opties voor mij zijn

  • verwijder
  • archiveer naar mailarchief (bewaren voor je weet maar nooit)
  • naar Evernote (archief, referentie, project support, bruikbare data)
  • naar Omnifocus (taken).

Evernote is te koppelen aan Spark, waardoor je e-mails meteen van de notitieboek zet. Omnifocus is bereikbaar via een extensie (More … en dan Omnifocus kiezen).

Schermafbeelding 2016-01-21 om 09.41.13swipes

Leuke extra’s zijn antwoorden met standaardantwoorden, via swipes je signature aanpassen, agenda-uitnodigingen zien in de context van je agenda voor je ze accepteert, eens slimme inbox die e-mails herkent.

Ik gebruik geen snooze-opties, e-mails even wegsturen en ze later weer ontvangen, a la Boomerang. Immers, touch once … Maar het kan handig zijn. Net als de mogelijkheid een e-mail te pinnen zodat deze bovenaan je inbox blijft staan.

Kortom, Spark bevat veel handigheden en is plezierig om mee te werken.

Spark – fast and smart email for your iPhone from Readdle Inc. on Vimeo.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.