2

Van je e-mail op je iPhone of iPad een taak maken

siri afb

Op allerlei plekken op je iPhone of iPad kun je via de extensie-knop (vierkantje met pijl naar boven) nu Herinneringen maken, die een taak worden in Outlook. Open een website, druk op de extensie-knop en kies Herinneringen en op basis van de pagina wordt een Herinnering gemaakt. Helaas is die extensie-knop in de e-mail van de iPhone of iPad niet aanwezig. De enige optie om dan toch een Herinnering te maken van een e-mail is Siri gebruiken.

Open een e-mail, houd de home-knop ingeduwd totdat Siri verschijnt en geef Siri de opdracht van de pagina een herinningen te maken, bijvoorbeeld:

Herinner me aan deze e-mail

Herinner me volgende week vrijdag om 3 uur aan deze e-mail

Herinner me aan deze e-mail op de lijst Taken

De onderwerpregel wordt de naam van de taak en eventuele deadlines zijn toegevoegd.

IMG_0248

Degenen die Outlook Taken gebruiken op hun laptop en Herinneringen op hun iPhone of iPad die kunnen hiermee nu ook vanaf iPhone of iPad e-mails aan taken toevoegen.

[update] Door een tip van Patrick Mackaaij is er een andere optie: selecteer tekst in de e-mail of de onderwerpregel, dan verschijnen de opties kopiëren en dergelijke. In die balk is ook de optie ‘Deel …’ aanwezig. Daarbij staat ook de optie ‘Herinnering’.

2 Comments

 1. Beste Arjan,

  Hoe voer je bovenstaande uit na de update naar de laatste versie van iOX? Als ik namelijk vraag om een herinnering te maken aan Siri, dan krijg ik meestal een herinnering met als titel:
  ‘Herinner me aan deze e-mail’ maar de email zelf staat er niet bij. Af en toe gaat het wel goed, meestal niet. iPad geeft hetzelfde probleem.
  Ook werkt de tip van Patrick Mackaaij bij mij niet (meer), want bij staat de optie ‘Herinnering’ er niet bij.

 2. Nee, dat is steeds lastiger geworden. Ik denk dat je nu met de standaard-mailapp niet zo veel meer kunt en het wijs is over te stappen naar Airmail, Spark of Dispatch voor je mail. In al die mailapps koppel je diverse diensten aan je mail en kun je met een swipe een e-mail naar bijvoorbeeld Omnifocus of Evernote sturen.

  Ik gebruik nu Airmail en heb voor swipe naar rechts twee geen-actie opties (Evernote of mail archief) en voor de swipe naar links Omnifocus of het deel-menu.

  Is dat wat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.