0

Reflectie in het kort

spiegel

Reflectie, nadenken over je werk, even overzicht krijgen, afstand nemen … Er zijn veel woorden voor dat wat je doet als je over je werkt nadenkt in plaats van je werk doet. En veel kenniswerkers kennen de zegeningen van dit soort reflectie-momenten. Het leidt tot meer overzicht, controle, focus, leren, inzichten, rust. Tegelijkertijd lijkt het voor veel kenniswerkers lastig er tijd voor uit te trekken.

De klassieke ronde Wekelijks Onderhoud uit Getting Things Done is ook meteen een serieus commitment. Reflectie is ook zinnig in korte momenten van reflectie. Sterker nog, waarschijnlijk helpen al die korte pauzetjes juist om periodiek wat gestructureerder aan reflectie te doen.

Lees op de meereffect-artikelenbank het artikel Onderhoud als gewoonte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.