0

‘Er is over gebeld …’

Bij een uitzoekklusje op YouTube kwam ik een profiel over Rop Gongrijp tegen. Relevante boodschappen over privacy en veiligheid. Nu alweer ruim 5 jaar oud en actueler dan ooit.

Een erg leuk stukje op 5:28 waar Gongrijp bij Karel van de Graaff zit die hem vraagt hoe hij toegang krijgt tot allerlei handleidingen van de PTT die hem helpen inzicht in telefoonnetwerken te krijgen.

Gongrijp belde de PTT om toegang te vragen maar kreeg ‘nee’ te horen. Daarna ging hij naar het betreffende kantoor, waar ook de portier hem toegang weigert. Waarop Rop zegt: ‘Maar er is over gebeld’ waarop de portier het goed vindt. Er was inderdaad over gebeld. Niet dat uit dat gesprek toestemming kwam Integendeel. Maar er wàs over gebeld. Had de portier gevraagd wat er in dat gesprek was voorgevallen dan was het lastig geworden maar de zin ‘Maar er is over gebeld’ was genoeg. Een knap staaltje communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.