0

Scams …

De kleurrijke podcast You Are Not So Smart van David McRaney hoort bij het gelijknamige boek met de mooiste ondertitel die ik ken You Are Not So Smart: Why You Have Too Many Friends on Facebook, Why Your Memory Is Mostly Fiction, and 46 Other Ways You’re Deluding Yourself. Boek en podcast gaan over hoe gebrekkig we waarnemen, besluiten, onthouden en hoe zeer we niet eens weten dat we dat gebrekkig doen.

In een recente podcast, What magicians, con-artists, and scammers can teach us about humility, is Brian Brushwood te gast en bespreken ze hoe goochelaars en oplichters handig gebruik maken van de gaten in menselijke waarneming. Brushwood kun je kennen van Hacking the System, een serie hacks op National Geographic. De podcast is een erg geanimeerd gesprek met veel praktische voorbeelden van gebrekkige waarneming, zoals de suggestie dat een truc start, terwijl er al van alles gebeurd is dat de getructe persoon gemist heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.