1

Regeren is vooruitkijken

 

Druk zijn wil nog niet zeggen dat je productief bent. Hoeveel kenniswerkers hebben volle agenda’s maar klagen nog dat belangrijke projecten te vaak blijven liggen. Het veel geprezen kwadrant niet-urgent/belangrijk* in de Eisenhowermatrix, dat zou een groter deel van de werkweek moeten zijn. Hoe doe je dat?

Eén manier is om vooruit te kijken, bijvoorbeeld in je Wekelijks Onderhoud, en dan te zien hoe de komende weken eruit zien. Blader drie a vier weken vooruit en kijk eens wat je opvalt. Wat kost veel tijd: reistijd naar afspraken die handiger te plannen zijn, veel vergaderingen waar iets aan te doen is, iets dat te delegeren is, …

Mocht je dan tijd blokken, beschouw dat dan als een afspraak met jezelf die je net zo goed moet nakomen als een afspraak met een ander.

Meer strategieën lees je in het artikel Je belangrijke werk doen op de meereffect-artikelenbank.

_____
* = het woord ‘belangrijk’ is trouwens iets dat vaak gebruikt wordt in timemanagement maar dat zelden erg goed uitgewerkt wordt. Voor jou belangrijk? Voor je onderneming? Van strategisch belang? Daarover later meer.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.