0

You are not so smart: HR op basis van R&D

De podcast van You are not so smart weet altijd weer een fout in beslissen, denken, waarnemen op een mooie manier te adresseren. Deze week is er een mooi interview met Lazlo Bock, verantwoordelijk voor HR bij Google. Het bijzondere is hoe rationeel en data-gebaseerd hun HR is. Lazlo heeft er een boek over gemaakt: Work Rules!

Mooi om te zien hoe precies het wervingsproces loopt. De interviewers maken een verslag en een commissie die de kandidaat niet kent, beoordeelt de antwoorden. Managers kunnen niet hun eigen team aannemen of de beloning ervan bepalen, dus kunnen alleen maar … managen.

Luister hier de podcast Overcoming our irrational and sometimes crippling fear of rejection:

arjanbroere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.