0

Coincheck!


De altijd verrassende podcast 99% invisible had als onderwerp challenge coins. Dat zijn munten die oorspronkelijk door Amerikaanse soldaten gebruikt werden om aan iemand te geven uit respect, dank of voor bijzondere bewezen diensten. Het voorkomt dat je in een gesprek allerlei emoties de vrije loop moet laten. Je geeft een munt.

De munt hoort een soldaat altijd bij zich te hebben, want hij kan uitgedaagd worden voor een coin check, bijvoorbeeld in een café. Wie geen munt bij zich heeft, betaalt het rondje. Heeft iedereen een munt, dan betaalt degene die coin check riep het rondje.

Een mooi gebruik, waar allerlei verhalen aan vastzitten: Luister Coin Check van 99% invisible.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.