0

Tussen mindmappen en outlinen: horizontaal outlinen

Schermafbeelding 2014-10-23 om 22.31.45

Mindmappen is een populaire manier om allerlei gedachten rond een onderwerp aan het papier of scherm toe te vertrouwen. Voeg van alles toe en orden later al schuivend en schikkend. Een prima start voor een project of taak of artikel. Toch werkt mindmappen niet voor iedereen.  Er zijn kenniswerkers die mindmaps te rommelig vinden of die houvast missen bij het ordenen van takken. Ook is een mindmap die anderen gemaakt hebben lastig als buitenstaander te lezen. Voor deze groep zijn de horizontale outliners wellicht een mooie tussenvorm: geordend schuiven!

Lees meer over wat Tree, Gingko en Scrivener voor je kunnen betekenen in de blog horizontaal outlinen op Lifehacking.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.