0

Prioriteiten? Context!

Een van de vaste vragen bij het denken over productiviteit en taken is de vraag hoe je taken zo ordent dat ze je prioriteiten weergeven. Want wie wil niet het belangrijkste eerst doen? Zie ook deze quote van David Allen:

image

Maar de oplettende lezer ziet bij de tweet “right now” staan. Het gaat er dus niet om wat in het algemeen het belangrijkste is maar nú. Maar wat je nú kunt doen, is soms heel erg beperkt door praktische zaken. Je kunt niet overal bellen of aan je planbord werken en soms heb je nu maar tien minuten tot je een afspraak in gaat. Kortom, kijk eerst naar je beperkingen en pas als die er niet zijn kijk je naar prioriteiten.

Door aan je acties een context toe te voegen (waar moet je zijn om deze taak te kunnen doen) kun je snel taken elimineren die je niet kunt doen of meteen naar de juiste categorie gaan. Lees hier meer over in een recent artikel op de meereffect-artikelenbank: Wat kan ik hier nu doen? Of lees een wat ouder artikel op Lifehacking over urgent en belangrijk en de waarde van contexten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.