0

Fijne schrijftool: Omnioutliner

Ik was al erg enthousiast over horizontaal outlinen. Met Tree is dat erg makkelijk. De kracht van Tree is zijn sobere opzet, waardoor je er snel een opzet in maakt. Maar het is ook weer een beperkte omgeving om een boek of essay in te maken dat over meer pagina’s gaat. Daar is OmniOutliner (iPad en Mac OS) erg sterk in. Een zeer complete en snel werkende schrijftool om opzetjes te maken en tekst uit te werken.

Het idee van een Outliner is dat je de opbouw voor je tekst bepaalt in platte tekst, of met minimale opmaak met bijvoorbeeld Markdown, en daarna in delen van de tekst verder werkt. Door in te springen ontstaat een hiërarchie.

Met OmniOutliner kun je zowel een eenvoudige outline maken als een hele boek schrijven als ook meerdere kolommen maken die onderdeel van een tekst zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.