0

“There is no need to wait”

Schermafbeelding 2014-09-18 om 09.00.32De podcasts van Timothy Ferris zijn altijd onderhoudend en prikkelend. Ook de aflevering waarin hij Peter Thiel interviewt is dat weer. Nou ja, hij heeft de vragen opgestuurd, aangezien hij vanwege ziekte het interview niet live kon doen.

Schermafbeelding 2014-09-18 om 09.00.13

Peter Thiel is de oprichter van PayPal, samen met o.a. Elon Musk. Thiel is ook de auteur van Zero to One. Notes on Startup, or how to build the Future. Het boek is tegendraads en vol opinies die je aan het denken zetten. In de podcast licht Thiel enkele ideeen toe, zoals de idee dat een mislukking een mooie kans is om te leren. Een mislukking is altijd tragisch en vaak veroorzaakt door een aantal oorzaken, die niet leiden tot lessen die je zo makkelijk behoeden voor toekomstige fouten. Daarnaast legt Thiel uit dat het vaak nuttig is meteen actie te nemen en geen lange aanlooptijd te nemen of op het juiste moment te wachten:

There is no need to wait.

Een mooi blok gaat over onderwijs en hoe dat sterk gericht is op één bepaalde manier van denken en leren. De kans dat het precies jouw manier is en de kans dat het je tot andere paden brengt dan de gebruikelijke carrièrepaden is daarmee klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.