0

Hoe je talenten aanneemt a la Google

De ideacasts van Harvard Business Review zijn divers en bestrijken de breedte van leiderschap. De laatste editie gaat over het boek How Google works van Eric Schmidt Jonathan Rosenberg. De vragen gaan vooral over het vinden van talent en hoe je een gesprek voert, zodanig dat talent opvalt.

Een aantal vragen zijn interessant:

  • De LAX-test: stel dat je met deze kandidaat zes uur vast zit op een vliegveld. Zou dat lukken?
  • De passie-test: het woord passie is wat obligaat geworden. Door de vraag als interviewer te stellen “Leer mij eens iets over een thema waar jij gepassioneerd in bent” weet je snel genoeg of iemand een interessant thema heeft en daar gloedvol over kan vertellen. Iets overdragen en uitleggen, vraagt een andere manier van praten dan over een project vertellen. En het is als senior-interviewer ook nog een bonus als je wat leert in gesprekken
  • Herstel-test: een vraag als “Wat heb je bij je laatste project verbeterd aan versie 1” laat zien hoe kritisch iemand is en of het iemand lukt een eerste versie dienstbaar te maken aan kwaliteit.

Luister de podast: Hoe Google manages talent.

cover

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.