0

De kracht van actie

shutterstock_122792521

Op de Meereffect-artikelenbank vind je een nieuw artikel. Deze keer over wat nu maakt dat je een actie kunt doen of niet. Eén wezenlijk onderdeel van een actie doen, is weten wat je nu precies gaat doen. Dat lijkt common sense maar hoe vaak zijn actielijsten niet thema’s en kreten (Budget 2015, Versie 2.0 verbeteren). Als je dat aantreft op je actielijst als je iets wil doen moet je eerst nog nadenken. En dat past niet bij een doen-stemming.

Maak denken af!

Vandaar dat we het motto “Maak denken af” gebruiken bij het bepalen van acties. Op het moment dat je nadenkt over van alles dat tot actie leidt, bijvoorbeeld als je je inbox leegt, denk dat zo lang door totdat je acties concreet, uitvoerbaar en één heldere stap zijn. Als je gaat doen, moet je meteen kunnen doen. Dat noemen we in Getting Things Done ook wel de kracht van het denken in Eerstvolgende Acties.

David Allen gebruikt de metafoor van de startbaan. Als je wilt gaan doen, dan moet je actielijst zijn als een startbaan: vrij van obstakels en klaar om vol gas overheen te gaan.

Lees het artikel over actielijsten maken die het ook echt doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.