0

Think like a Freak

Schermafbeelding 2014-08-22 om 08.46.09

Luisterboeken zijn een uitkomst. Lange autoritten worden een kans om boeken te luisteren. Bij sommige boeken is dat best even opletten (Thinking Fast and Slow) maar andere lijken gemaakt om te luisteren. Zeker als de schrijver het zelf voorleest. Think like a Freak. How to think smarter about almost everything! van Steven Levitt en Stephen Dubner is bij uitstek geschikt om te luisteren. De raadsels, experimenten, controversiële stellingen zijn uitdagingen die de schrijver de luisteraar voorhoudt en die echt werken.

Inhoudelijk is het ook weer een mooi project van de Freakonomics-auteurs. De inhoudsopgave geeft aan op welke terreinen de auteurs laten zien dat rationeel en economisch denken, zo min mogelijk beïnvloed door aannames en populaire wijsheden – als een freak dus- veel nieuwe inzichten oplevert.

De inhoudsopgave met links voor hoofdstukken die te beluisteren zijn:

1. What does it mean to think like a freak?
2. The three hardest words in the English language
3. What’s your problem?
4. Like a bad dye job, the truth is in the roots
5. Think like a child
6. Like giving candy to a baby
7. What do King Solomon and David Lee Roth have in common?
8. How to persuade people who don’t want to be persuaded?
9. The upside of quitting

Schermafbeelding 2014-08-22 om 08.45.18

Een snelle kennismaking is mogelijk via de podcast van Freakonomics. Dat zijn erg verzorgde radioachtige uitzendingen met interviews, uitleg en interessante denkoefeningen. Bij de podcast vind je ook hoofdstukken van het boek Think like a Freak. Erg interessant is de uitzending over commitment devices: Safe me from myself.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.