0

Snel handleidingen maken met Clarify (Mac/Windows)

Hoe maak je een reeks implementatiegidsen, waarin je uitlegt hoe je Getting Things Done (verder: GTD) opzet in een aantal omgevingen zoals Evernote, Google Taken en via je iOS-apparaten? De tekst maken is één maar hoe combineer je tekst met uitleg? Voor tekst heb ik al mooie toepassingen: Tree en Byword. Voor stap-voor-stap uitleggen nog niet … Enter: Clarify!

Via de Mac Power Users-podcast hoorde ik als tip voor het maken van handleidingen Clarify en besloot het als test maar eens te gebruiken. Erg handig! Je maakt per stap een titel, inleidende tekst en een afbeelding. Stappen kun je voorzien van sub-stappen en meerdere illustraties. De illustraties kun je als bestand uploaden maar je kunt ook een schermafdruk maken met een functie vanuit Clarify. Die schermafdrukken kun je annoteren met teksten, pijlen, et cetera. Zo werk je stap-voor-stap uit binnen de outline die je had en links in beeld ziet ontstaan.

Editten kan ook in Markdown, zie ook de post hierover van Brett Terpstra.

De uitleg kan geëxporteerd naar pdf, html of Word. Door die formaten kun je makkelijk bestanden delen via Evernote of Dropbox. Er is ook een share-knop binnen Clarify die je gebruik laat maken van een deel van de Clarify site.

Schermafbeelding 2014-08-24 om 22.21.49

De website toont je uitleg en geeft een mooi idee hoe je de uitleg verder kunt delen.

Clarify is typisch een programma dat makkelijk werkt en ogenschijnlijk weinig functies heeft maar stiekem een hele boel kan. Je wordt er niet meteen mee lastig gevallen als je gaat werken maar ziet gaandeweg de opties die je wilt hebben, zoals het nesten van stappen.

Clarify voor Mac OS of Windows kost 23,44 euro en is in de Mac app store te krijgen of direct via Clarify te kopen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.