0

Aandacht en grenzen

In de Back to Work-podcast van 22 april bespreken Dan Benjamin en Merlin Mann een bericht over bereikbaarheid naar aanleiding van een mailwisseling. Iemand geeft aan een periode veel gereisd te hebben en daarom minder bereikbaar te zijn geweest. Iemand anders reageert daar gebeten op met de melding dat er heus overal wifi- of  roamingmogelijkheden zijn.

Met name Merlin Mann is erg duidelijk over dat er naast de praktische nadelen van reizen en internet (slechte verbindingen, tijdelijke toegang, hoge kosten) belangrijker reden zijn om minder bereikbaar te zijn: omdat jij dat wil! Je stelt grenzen aan hoeveel ruimte je geeft aan anderen om een beroep op je te doen en hoeveel druk jij wil ervaren van anderen die een beroep op je doen.

De reactie dat je heus bereikbaar kunt zijn, noemt Melin de reactie van een attention bully die beledigd is als zijn mail niet snel genoeg beantwoord wordt.

David Allen wordt ook nog genoemd als iemand die plezierig is om mee samen te werken en die ook grenzen bewaakt, op een -volgens Melin- plezierige wijze.

De hele podcast is zoals altijd onderhoudend en soms wat “all over the map” maar van de 37ste minuut gaat het over grenzen stellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.