0

Leidinggeven in deze tijd: The Year without Pants

The Year without Pants is de intrigerende titel van het jongste boek van Scott Berkun. Het boek beschrijft hoe Scott een projectteam bij Wordpess.com (eigenlijk Automattic) leidt. Na een jaren ervaring als projectleider bij Mircosoft is Scott schrijver geworden. Nu kreeg hij de vraag een team bij WordPress te leiden en vroeg hij zich af of hij het nog kon. En of hij over zijn ervaring een boek mocht schrijven.

Het boek beschrijft hoe gedreven de medewerkers van WordPress zijn, wat een projectleider toe kan voegen aan autonome professionals, hoe je op afstand werken (Remote!) tot een succes maakt. Kortom, veel inzichten die voortkomen uit de centrale vraag die Scott zichzelf stelt: hoe voeg je als leidinggevende waarde toe? Daarnaast is het leuk de humor van de teamleden en hun bijzondere manieren van ontspannen te volgen.

Een extra aanrader wat mij betreft is het boek als luisterboek te “lezen”. De vele uren in de auto zijn opeens een stuk aangenamer en leerzamer. Via Accidentally Creative bij Audible kun je luisterboeken kopen en een app downloaden. Als je je inschrijft kun je elke maand een boek gratis downloaden, dus kan The Year without Pants een start zijn. Weet je meteen waar de titel over gaat 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *