0

Geef je boodschap meer impact met een verhaal

Op Lifehacking vind je een blog van mij over de kracht van verhalen vertellen. Een goedgekozen verhaal maakt je boodschap concreter, direct voelbaar. Daarnaast verandert een verhaal vertellen je gehoor in luisteraars in plaats van een kritisch publiek. De blog opent zo:

Een blinde man bedelt in een drukke straat in een zakencentrum. Zijn mandje blijft leeg. Een passant pakt zijn bordje, waarop staat: “Ik ben blind”, en schrijft er iets bij. Als het bordje weer staat komt de ene rinkelende munt na de andere in het mandje. De blinde bedelaar vraagt een passant voor te lezen wat er op zijn bordje staat. De passant pakt het bordje en leest: “It’s a beautiful day and I can’t see it”. Met enkele woorden meer wordt een feit een verhaal. En een verhaal geeft elke boodschap meer impact.

Lees de rest van de blog hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.